Testen van het gebruik

Er zijn een aantal verschillende soorten Usability testen, maar ze zijn allemaal ontworpen om te beoordelen hoe gebruikers omgaan met een website. Dit kan zaken omvatten zoals hoe gemakkelijk ze de informatie kunnen vinden die ze nodig hebben, hoe gemakkelijk het is om door de site te navigeren en hoe goed de site aan hun behoeften voldoet.

Usability testenkunnen in elke fase van het ontwerpproces van de website worden uitgevoerd, vanaf het begin, wanneer prototypes voor het eerst worden gemaakt, tot aan het einde van het ontwikkelingsproces, wanneer de website klaar is voor lancering.

De resultaten van usability tests kunnen gebruikt worden om wijzigingen aan te brengen in het design van de website, om deze gebruiksvriendelijker te maken. Ze kunnen ook helpen bij het identificeren van mogelijke problemen die gebruikers kunnen ondervinden bij het gebruik van de site. Door deze problemen in een vroeg stadium aan te pakken, is het mogelijk om kostbare fouten verderop in de lijn te voorkomen.