Golden Circle 

Er is een populaire bedrijfsfilosofie die bekend staat als de Golden Circle en die voor het eerst werd geïntroduceerd door Simon Sinek. De Golden Circle is een manier om bedrijven te helpen begrijpen hoe ze hun boodschap aan hun klanten kunnen communiceren. De theorie erachter is dat mensen niet kopen wat je doet, ze kopen waarom je het doet. En wanneer je het doel van het bedrijf op een duidelijke en beknopte manier kunt uitleggen, zal het resoneren met de klanten en zullen zij eerder loyale volgers worden.

Uw advertentie hier?

Wat is de Golden Circle van Simon Sinek?

Simon Sinek is een populaire zakelijke schrijver en spreker, vooral bekend van zijn boek Start With Why: How Great Leaders Inspire Everyone to Take Action uit 2009. Daarin introduceerde Sinek het idee van de Gouden Cirkel, een raamwerk om te begrijpen waarom sommige leiders en organisaties succesvoller zijn dan andere. Volgens Sinek beginnen de meeste bedrijven met wat ze doen (het WAT) en gaan dan verder met hoe ze het doen (het HOE). De meest succesvolle bedrijven beginnen echter met WAAROM ze doen wat ze doen. Met andere woorden, ze beginnen met een overtuiging of een doel. Dit WAAROM motiveert mensen om actie te ondernemen en zorgt voor blijvend succes. Hoewel de Gouden Cirkel misschien als gezond verstand lijkt, biedt het een krachtig raamwerk om te begrijpen waarom sommige organisaties meer inspirerend en invloedrijker zijn dan andere.

Waarom

Het WAAROM in de Golden Circle is het belangrijkste element, omdat het spreekt over de kerndoelen en waarden van een bedrijf. Het is de reden waarom mensen worden geïnspireerd om actie te ondernemen, of dat nu het kopen van een product of dienst is, zich aansluiten bij een goed doel of zelfs maar het nieuws over een organisatie verspreiden. Het WAAROM is niet noodzakelijk iets tastbaars; het is een idee of een gevoel. Het is de emotie die mensen ertoe aanzet om actie te ondernemen en gepassioneerd te raken over wat ze doen. Wanneer organisaties hun WAAROM duidelijk kunnen communiceren, hebben ze meer kans op loyale volgers die hoe dan ook achter hen zullen staan.

Hoe

Het HOE in de Gouden Cirkel verwijst naar hoe een organisatie haar WAAROM bereikt. Het omvat de processen, methoden en tactieken die worden gebruikt om een doel of overtuiging tot leven te brengen. Een bedrijf kan bijvoorbeeld bepaalde tools of technologieën gebruiken bij het maken van hun producten, ze kunnen specifieke strategieën hebben voor marketing en klantenservice, of ze kunnen unieke teamstructuren en workflows hebben. Al deze dingen dragen bij aan hoe een organisatie haar WAAROM tot leven brengt, en het is belangrijk voor bedrijven om een duidelijk begrip te hebben van hun HOE, zodat ze hun missie effectief kunnen uitvoeren.

Wat

Ten slotte verwijst het WAT in de Gouden Cirkel naar wat een organisatie daadwerkelijk doet: de producten of diensten die zij levert. Dit is de tastbare output die een bedrijf produceert, en het moet aansluiten bij hun WAAROM om succesvol te zijn. Als de WAAROM van een bedrijf bijvoorbeeld is om van de wereld een betere plek te maken, dan moeten hun producten of diensten dat doel weerspiegelen.

De Golden Circle biedt een krachtig raamwerk om te begrijpen hoe bedrijven hun boodschap effectief kunnen communiceren. Door te beginnen met hun kerndoel en vervolgens naar buiten te werken naar het HOE en WAT, kunnen bedrijven een duidelijke en inspirerende boodschap creëren die resoneert met klanten. Als dit correct wordt gedaan, kan dit resulteren in meer loyaliteit en succesvollere resultaten.

Terug
Gerelateerde artikelen